Ons team wenst u prettige kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar! Houd er rekening mee dat we gesloten zijn vanaf 22/12/2023 tot en met 01/01/2024.

 
 
Vos Car Electronics levert onderdelen voor Hyundai Belux rechtstreeks aan de verdelers

HOESELT, 2 juni 2022: Het Hoeseltse bedrijf Vos Car Electronics ging recent een samenwerkingsovereenkomst aan met Astara Western Europe, de overkoepelende groep achter Hyundai Belux. Door deze samenwerking wordt het logistieke proces van niet-originele elektronische accessoires vereenvoudigd: Hyundai-dealers worden nu namelijk direct beleverd door Vos Car Electronics.

Het is een bekend fenomeen dat de rentabiliteit van dealerbedrijven de laatste maanden sterk onder druk staat, onder andere door tekorten van bepaalde onderdelen en het stijgend aandeel elektrische wagens. “Verdelers gaan zich, logischerwijs, verdiepen in andere manieren om hun winst op peil te houden”, zegt Steven Claus, General Manager bij Vos Car Electronics. “De installatie van elektrische en elektronische accessoires is een erg slimme zet om de klant volledig te ontzorgen en tegelijk nog verder meerwaarde te creëren.”

Vos Car Electronics neemt, dankzij de sterke samenwerking, al ruim 15 jaar de levering van geselecteerde accessoires voor Hyundai Belux op zich. “Nu wordt die selectie uitgebreid én worden we de officiële toeleverancier van elektronische accessoires voor het volledige Hyundai dealernetwerk. Iedere Hyundai-verdeler kan vanaf nu elk elektronisch accessoire bestellen rechtstreeks via de online webshop van Vos Car Electronics.”

Korte supply chain

Voorheen konden Hyundai-dealers hun producten bestellen via de webshop van Vos Car Electronics, waarna de goederen ’s nachts via het centrale magazijn van Astara Western Europe aan hen geleverd werden. Vandaag slaan beide bedrijven de handen in elkaar om die supply chain in te korten en het de klant nog gemakkelijker te maken. “Het is een win-win voor iedereen”, zo omschrijft Patrick Bauwens, Head of P&A Hyundai Belux, het project. “Wij vertrouwen de leveringsactiviteiten volledig toe aan onze partner Vos Car Electronics, waardoor we onszelf veel tijd besparen, de toeleveringsketen verduurzamen en de klant nog vlotter kunnen bedienen.”

Breder partnership

Naast elektronische accessoires voor Hyundai, levert Vos Car Electronics ook elektronische accessoires voor andere merken. “Van parkeersensoren tot achteruitrijcamera’s en van zetelverwarming tot kofferklepopeners”, legt Steven Claus uit. “We zijn dan ook erg blij met het vertrouwen van Hyundai Belux om ons tot directe toeleverancier te benoemen voor hun dealernetwerk in België en Luxemburg. Door de samenwerking met Hyundai Belux hopen we in de toekomst op een verdere uitbreiding van dit partnership naar de andere merken van Astara Western Europe : SsangYong, Maxus, Suzuki, Isuzu en MG.”

Over Vos Car Electronics

Vos Car Electronics bestaat al sinds 1962 en werd in 2020 overgenomen door Steven Claus en zijn zoon Jonas. Het bedrijf richt zich op importeurs, groothandels en installateurs in de auto-industrie met een aanbod van hoogkwalitatieve after-market accessoires die evenwaardig zijn aan de originele. Naast de levering van deze producten zet Vos Car Electronics ook in op een persoonlijke service; zo helpt het bedrijf met snelle depannage en voorziet meer dan 1000 online-installatiehandleidingen aan de klant.

Over Astara Western Europe

 

Astara is de nieuwe naam van autogroep Bergé Automoción uit Spanje, dat recent hoofdaandeelhouder werd van het Belgische Alcomotive, voortaan de hub Astara Western Europe. De groep voert merken als Suzuki, Hyundai, Maxus, MG, Isuzu en SsangYong in naar Europa. Astara verdeelt 30 automerken en heeft ongeveer 2.500 mensen in dienst. Het bedrijf verkoopt zo’n 200.000 voertuigen per jaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang de beste aanbiedingen en persoonlijk advies